+0770326291                   art_carmina@yahoo.com

artcarmina - Handmade de.....mana 

EVENIMENTE

EVENIMENTE VIITOARE

artcarmina

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” și Asociația pentru Meșteșug și Tradiție vă invită în perioada 3-4 octombrie 2020 la evenimentul aflat la prima ediție – „Un colț de București”.
Evenimentul își propune să promoveze arta meșterilor populari și artiștilor plastici din București. În cele două zile, în curțile gospodăriilor din muzeu, vor avea loc și demonstrații meșteșugărești, ateliere pentru copii și pentru adulți. Cei care doresc să repare sau restaureze un obiect drag – o ie, o icoană, o opincă, o curea, o pot face pe loc, deoarece meșterii vor avea uneltele și materialele necesare.

UN COLT DE BUCURESTI

03.10-04.10.2020

Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti"

     Fundaţia Kogaion 115 organizează, în perioada 9 – 11 octombrie 2020, târgul „100 de Tradiții Românești”, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român. Intrarea la târg este liberă! Accesul se face prin strada Monetăriei Nr. 3, iar ieșirea prin Bd. Ion Mihalache. 

     

      La această ediție și-au dat întâlnire creatori populari din mai toate regiunile țării: olari din Corund, făuritori de mobilier și decorațiuni din lemn crestat din zona Sucevei, meșteri lingurari din județul Vâlcea, creatoare de ii brodate din Breaza, meșteșugari de chimire din ținutul Moldovei. Vor fi expuse de asemenea costume populare de Muscel și Jina – județul Sibiu, covoare țesute la război din zona Aradului, ceramică pictată cu motive tradiţionale, icoane pe lemn și pe sticlă, măști populare. 

 

Text preluat:

http://www.muzeultaranuluiroman.ro/acasa/targul-100-de-traditii-romanesti-9-11-octombrie-2020-ro.html

Targ 100 de TRADITII ROMANESTI
9-11.10.2020